05-08-04

De opstart van Windows Xp Sneller maken.

Er zijn veel mensen die op zoek zijn om hun WindowsXp sneller te laten opstarten, wel hier hebben we een tip nl. met het progamma Bootvis.

Windows XP nog sneller opstarten dan nu het geval is? Dat kan.

U hebt hiervoor het hulpje Bootvis nodig dat kunt u HIER downloaden. De Officiële download op de site van Microsoft bestaat niet meer, maar ik heb toch nog ergens een link gevonden om het programmaatje te kunnen downloaden.

Het programma voert een uitgebreide test uit en beoordeelt daarbij welke Windows instellingen kunnen worden gewijzigd, zodat de opstarttijd van het besturingssysteem wordt verkort. ook items die onnodig worden geladen, worden door Bootvis uitgeschakeld. Succes is niet in alle gevallen gegarandeerd, maar de optimalisatie door Bootvis is de moeite waard.

Bootvis gedownload en uitgepakt?

Dan is het tijd om de optimalisatie te starten. Start het programma door middel van dubbelkikken. In het menu Trace kiest u voor de optie Next Boot + Drivers Delay. Zorg ervoor dat er geen andere toepassingen zijn geopend en al uw werk is opgeslagen. De computer wordt namelijk opnieuw gestart. Hierna weet Bootvis wat er aan de opstartfase kan worden verbeterd.

Na opnieuw opgestart te zijn start u Bootvis op de hierboven beschreven manier. Kies in het menu Trace voor de optie Optimize System. U raadt het al; de testresultaten worden nu gebruikt om orde op zaken te stellen. Is alles eenmaal afgerond, dan kunt u genieten van een kortere opstarttijd.

Jammer dat het programma alleen geschikt is voor WindowsXp.

18:52 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.