13-08-04

Windows Xp installeren.

Het eerste wat we gaan doen is een back-up maken van onze documenten zoals beschreven werd in het Artikel “Eenvoudige back-up maken”. Indien je een Cleane Setup gaat doen, voorzie je dan van de opstartdiskette voor Windows Xp, te downloaden op deze Site. Met een cleane setup bedoelen we dat uiteraard niets op je harde schijf staat, maar je kan desnoods ook upgraden vanaf Win98, indien de taal dezelfde is.

 

Nadat je alles voorhanden hebt, wordt het tijd om je harde schijf te formatteren of in te delen. Wens je harde schijf niet in te delen kan je direct van start met de setup via upgrade of met het inbrengen van je 1ste opstartdiskette, indien je dit laatste gebruikt, moet de diskette in de lezer wanneer je pc opstart, en je volgt gewoon de aanwijzingen. Je kan daarna nog de schijf formatteren in fat32 of Ntfs, ik verkies fat.

 

Je kan natuurlijk eerst je schijf indelen met de opstartdiskette van Windows98 of Me, na het opstarten zonder cd-rom ondersteuning tijp je het dos commando a:fdisk, en volg de instructies, vergeet niet dat de opstartpartitie voor Xp niet kleiner dan 4GB mag zijn. Na deze bewerking moet je de harde schijf terug formatteren

 

Tenslotte nog enkele tips, indien je Xp installeert raadpleeg eerst of al je randmateriaal compatibel is met Xp, ook je Pc, je dient nl te beschikken over minstens een Pentium 1, Pentium 2 is aan te raden.

 

 

Veel succes

18:24 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.