24-08-04

SpyWare vernietegen.

De nieuwe versie van Ad-Aware is uit en noemt zichzelf Ad-Aware 6 Se.

Er is door de makers van Lavasoft een nieuwe scan engine ontwikkeld en ook de rest van het programma is onderhanden genomen. Erg handig is de mogelijkheid om voortaan de referentie-bestanden (een lijst met bekende spyware producenten) online te updaten. U kunt zelfs aangeven dat het programma bij elke start moet controleren of een nieuwe versie van het referentie-bestand aanwezig is.

De standaard scanopties zullen voor veel gebruikers prima voldoen, de gevorderde gebruiker heeft echter de mogelijkheid om naar hartelust te experimenteren.

Veiligheid is ook een sterk punt geworden van Ad-Aware, mogelijke boosdoeners kunnen eerst in Quarantaine worden gezet alvorens u ze verwijdert en alles is terug te draaien. Verder is een logbestand aanwezig waarin alle gemaakte acties terug te vinden zijn.

Ad-Aware is nog steeds gratis, maar dan mist u wel de module ActiveWatch. Na aanschaf van Ad-Aware Pro heeft u dit wel in huis en het is real-time monitor. Het houdt een oogje in zeil als u surft en geeft u waarschuwing als er iets onoorbaar geplaatst wordt op uw PC. Handig!

 


19:10 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.