03-09-04

Meerdere Cd-roms.

Bij de meeste vragen was gebleken dat er sommige Pc-Gebruikers een manier zoeken om meerder cd-Rom lezers te gebruiken, wel hier gaan we een paar tips geven.
De meeste nieuwe desktops bezitten 1 à 2 cd-roms, al dan combo, dit wil zeggen een combo drive Cd/Rw/Dvd/Rw of simpel een Cdrw en een dvd-rom, meestal wordt erbij de cd-writer software meegeleverd onder andere van Nero.
Wie meerdere cd-roms wil op zijn computer zal de verborgen optie van Nero zeker kunnen gebruiken. Met Nero 6.3.20 is standaard meegeleverd als optie het programma Nero Image, deze kan je activeren via start-Nero-Nero Ultra Edition, de versie laat 2 virtuele cd-rom drives toe. Hoe krijg je nu een cd-rom van een programma of van een game op deze virtuele drive, simpel, je maakt een met imagebrander als bestand .nrg of .iso en je mount dit in de virtuele drive, dan hoef je niet meer die cd-rom telkens opnieuw in de drive te steken.
Ook een degelijk programma is Deamon Tools 3.47 te downloaden via http://deamon-tools.cc , deze software laat toe 1 tot 4 virtuele cd-rom drives te installeren en te mounten met een .nrg image of een iso bestand, deze is gratis te downloaden.

19:14 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.