02-06-06

Persoonlijke Documenten Veilig Houden.

Iedereen heeft wel eens gehoord van de term "BackUp", Wel in dit artikel gaan we U stap voor stap uitleggen hoe een eenvoudige back up te maken van al je persoonlijke documenten zoals brieven, werkbladen, foto's en nog veel meer. Eerst en vooral wat hebben we nodig, een Dvd-Cd-R-Rw Schrijver, brandsoftware zoals bv Nero ( andere zijn evengoed ) en lege Dvd of Cd Rom.

Wij persoonlijk creerden een 2de harde schijf en gaven die de naam D:/Documenten, waaronder we die in mappen verdeelden zoals Afbeeldingen, Powerpoints, Geluiden, Mails In en Out, je kan ook zelf kiezen hoe je je mappen een naam geeft natuurlijk. Deze eerste stap om een 2de Harde Schijf aan te maken is al een goeie Back Up, indien je je Windows als besturingssysteem op de C schijf installeerd, en je persoonlijke mappen op de D schijf wegschrijft of opslaat, zodanig dat tijdens een crash of andere abnormaliteiten de je Windows het begeeft, je persoonlijke gegevens nog bewaard blijven op de D schijf.

Wil je helemaal zeker zijn dat je alles na een crash nog behoud volg dan deze Tip.

Neem een lege Cd Rom en plaats die in de schrijver, open het Programma Nero Express, en kies voor het aanmaken van een Data Cd, daarna kies je welke Bestanden je wil overzetten op de Cd Rom door middel van de optie Toevoegen, daarna sluiten en dan op de optie "later toevoegen van bestanden toelaten" dit creert dan een multisessie schijf aan, daarna kan je altijd bestanden blijven toevoegen tot de Cd Rom vol is, en dan gewoon het schijfje branden, zo eenvoudig is dit.

Hebben jullie vragen hieromtrent, aarzel niet om contact te nemen.

15:00 Gepost door Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.