20-11-08

Microsoft biedt in 2009 gratis anti-virus software aan

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft kondigde aan dat het in 2009 een gratis anti-virus programma zal aanbieden.

Het programma zal "Morro" heten en biedt een volledige bescherming tegen virussen, waaronder softwarespionnen en Trojaanse paarden. De software zal werken op de systemen XP, Vista en Windows 7. Het programma kan gedownload worden vanaf het tweede semester van 2009. Tegelijkertijd zal Microsoft de verkoop het huidige programma, Windows Live OneCare, stopzetten vanaf 30 juni 2009. Analisten wijzen erop dat dit initiatief slechts nieuws is voor gespecialiseerde firma's op hetzelfde domein, zoals McAfee en Symantec.

Bron : http://news.be.msn.com/buitenland/article.aspx?cp-documen...

19:42 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: windows, antivirus |  Facebook |

15-11-08

AVG-update blokkeert Windows / Oplossing

FEB9C5C9FFECAC8946E9B8E2A9B4CEGebruikers van AVG moeten oppassen voor een foutieve waarschuwing. Sinds dit weekend zorgt een update van het programma ervoor dat het Windows-bestand user32.dll ten onrechte als Trojaans paard wordt gemarkeerd.

Gebruikers van AVG moeten oppassen voor een foutieve waarschuwing. Sinds dit weekend zorgt een update van het programma ervoor dat het Windows-bestand user32.dll ten onrechte als Trojaans paard wordt gemarkeerd.
De bewuste melding geeft weer dat het virus PSW.banker4.APSA is gevonden. Door het .dll-bestand te verwijderen blijft Windows vervolgens in een lus herstarten, waardoor het zelfs niet mogelijk is om in veilige modus met de computer te werken.
Volgens Jonathan Flietstra, hoofd van AVG Nederland, zijn alle Windows-versies kwetsbaar en lopen ook zakelijke (betalende) gebruikers van de antivirussoftware een risico. 'Bij ons staat de telefoon roodgloeiend', klinkt het. 'Mensen beseffen ook niet dat er iets mis is met hun antivirus omdat het probleem pas opduikt bij het herstarten.'
Handmatig terugzetten
AVG heeft intussen een nieuwe update ( versie 270.9.0/1778) uitgestuurd om te voorkomen dat het probleem zich verder verspreidt. Wie user32.dll al heeft verwijderd en in de opstartlus blijft, moet iets omslachtiger te werk gaan en het bestand handmatig terugzetten.
Gevorderde gebruikers kunnen dit doen met behulp van de Windows installatie-cd, waarop het bewuste .dll-bestand is terug te vinden. Deze moet gekopieerd worden naar de map windowssystem32 op uw computer. Dat kopiëren kan door het bestand op een USB-stick te plaatsen en de computer met behulp van een live-cd met Linux op te starten.
Geen softwareoplossing
AVG Nederland kan nog niet zeggen hoeveel mensen precies getroffen zijn, maar beseft hoe moeilijk het probleem is, aangezien er geen softwarematige oplossing is. 'We zullen de mensen er al pratend doorheen moeten helpen', zegt Flietstra.


Bron : Microsoft, ZDNet


ZDNet
AVG Download

10:33 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: update, avg, windows |  Facebook |

14-11-08

Fout bij Automatische Updates Windows Vista code:8024001B

De laatste week zijn er nogal problemen geweest samen met de Windows updates en AVG antivirus,
Diegene die bewuste fouten krijgen bij de automatische updates, Def. update voor windows defender- KB915597
-def.1.47.283.0 en def. 1.47.167.0 (de enigen die gelukt zijn) code:8024001B

kunnen dit verhelpen door naar onderstaande link te gaan en nadien een speciaal programma te downloaden en te installeren.

op volgende link vind je meer uitleg, is wel in het engels

Info : http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/33469897/autom...

 

Hier op deze site vind je een programma die de auto updates verhelpt, vertrouw ons, we hebben het getest en nadien werken de automatische updates terug, maar opgelet toen we nadien een Defragmentatie van het register deden, werkte de automatische updates terug niet meer, we houden jullie op de hoogte.

Download : http://www.codeplex.com/aureset/Release/ProjectReleases.a...

updates

18:46 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: windows, vista, automatische updates, fout |  Facebook |