29-10-09

Slaapstand en Sluimerstand in Windows 7.

De slaapstand is een energiebesparende stand waar de computer snel uit kan worden gehaald (gewoonlijk binnen een aantal seconden) wanneer u uw werkzaamheden hervat. Het inschakelen van de slaapstand is vergelijkbaar met het pauzeren van een dvd-speler: de computer zet onmiddellijk alle bewerkingen stil en start deze weer op het moment dat u uw werkzaamheden hervat.

De sluimerstand is een energiebesparende stand die voornamelijk is ontworpen voor laptops. Terwijl bij de slaapstand uw instellingen in het geheugen worden opgeslagen en er een kleine hoeveelheid stroom wordt verbruikt, worden uw geopende bestanden en programma's in de sluimerstand op de harde schijf opgeslagen en wordt de computer uitgeschakeld. Van alle energiebesparende modi die er in Windows beschikbaar zijn, is de sluimerstand de zuinigste. Gebruik de sluimerstand op een laptop wanneer u weet dat u de computer gedurende een langere periode niet zult gebruiken en in die tijd niet in de gelegenheid bent om de accu op te laden.

De hybride slaapstand is voornamelijk ontworpen voor desktopcomputers. De hybride slaapstand in een combinatie van de slaapstand en de sluimerstand. Geopende documenten en programma worden in het geheugen en op de harde schijf geplaatst en vervolgens wordt op de computer een modus geactiveerd waarin weinig energie wordt verbruikt, zodat u uw werk snel kunt hervatten. Als er plotseling een stroomstoring optreedt, kan Windows uw werk vanaf de harde schijf herstellen. Als de hybride slaapstand is ingeschakeld, wordt de computer automatisch in de hybride slaapstand gezet als u de slaapstand activeert. Op desktopcomputers is de hybride slaapstand standaard ingeschakeld.

15:54 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: windows 7, slaapstand, sluimerstand |  Facebook |

Commentaren

Ik heb pas een nieuwe PC gekocht met win 7 home premium. Op mijn vorige PC stond Win7 ultimate en werkte de sluimerstand goed. Bij de nieuwe staat "sluimerstand" zelfs niet in de knop "afsluiten". Ik heb mij al suf gezocht op het internet naar een oplossing, zelfs deze van microsoft "fix it". Niets aan te doen en ik moet noodgedwongen de "slaapstand" gebruiken.
De PC heeft een Sandy Brigde chipset met een I7-2600 processor, een videokaart Ati Radeon 5570 met 2GB DDR3 geheugen.

Gepost door: Giedts Rene | 14-03-11

ga naar energiebeheer - geavanceerde energie instellingen en klik bij bybride slaapstand op "uitschakelen"; de computer kan dan terug in sluimerstand gezet worden

Gepost door: pieter | 30-03-11

Ik vind de benamingen omgekeerd want slapen is dieper dan sluimeren, maar afgezien daarvan: waarom gebruikt een laptop nog steeds een beetje energie in sluimerstand? Mijn desktop kan ik in sluimerstand zetten en dan zelfs de elektriciteit uitzetten. Een laptop zou toch ook niets mogen verbruiken?

Gepost door: Icedude | 10-04-12

Ik kan AVG anti virus programma niet helemaal van mijn computer krijgen. De computer geeft regelmatig aan dat ik hem opnieuw moet opstarten zodat AVG zich kan herstellen. Ik wil helemaal geen AVG meer op mijn computer. Hoe haal ik AVG 100% van mijn computer?

Gepost door: Eric Voogt | 15-06-12

De commentaren zijn gesloten.