29-10-09

Werken met bibliotheken in Windows 7.

In eerdere versies van Windows ordende u bestanden in verschillende mappen en submappen om ze te beheren. In deze versie van Windows kunt u ook bibliotheken gebruiken om bestanden te ordenen en te openen, ongeacht waar ze zijn opgeslagen.

Het navigatievenster met de bibliotheek Afbeeldingen en drie daarin opgenomen mappen

In een bibliotheek worden bestanden uit verschillende locaties verzameld en als één set weergegeven. Hierbij worden de bestanden niet uit de oorspronkelijke locaties verplaatst.

Hierna worden enkele mogelijkheden besproken die bibliotheken bieden:

  • Een nieuwe bibliotheek maken. Er zijn vier standaardbibliotheken (Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's). U kunt echter ook nieuwe bibliotheken maken voor andere verzamelingen. Zie Een nieuwe bibliotheek maken voor meer informatie.
  • Items ordenen op map, datum of andere eigenschappen. U kunt items in een bibliotheek op verschillende manieren ordenen met het menu Sorteren op. Dit menu is opgenomen in het bibliotheekvenster dat in open bibliotheken boven de bestandslijst wordt weergegeven. U kunt de bibliotheek Muziek bijvoorbeeld op artiest ordenen als u snel een nummer van een bepaalde artiest wilt vinden.
  • Een map opnemen of verwijderen. Inhoud in bibliotheken wordt verzameld uit opgenomen mappen, ofwel bibliotheeklocaties. Zie Mappen in een bibliotheek opnemen voor meer informatie.
  • De standaardlocatie voor het opslaan van bestanden wijzigen. Met de standaardlocatie voor het opslaan van bestanden bepaalt u waar een item wordt opgeslagen als het wordt gekopieerd of verplaatst naar of wordt opgeslagen in de bibliotheek. Zie Een bibliotheek aanpassen voor meer informatie.

Bibliotheken

Zie Bibliotheken: veelgestelde vragen voor meer informatie over bibliotheken.

Een nieuwe bibliotheek maken

Met bibliotheken kunt u bestanden weergeven en ordenen die op verschillende locaties zijn opgeslagen. Er zijn vier standaardbibliotheken (Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's). U kunt echter ook nieuwe bibliotheken maken voor andere verzamelingen.

Zie Bibliotheken: veelgestelde vragen voor meer informatie over bibliotheken.

Een nieuwe bibliotheek maken

1.      Klik op de knop Start , klik op uw gebruikersnaam (hiermee opent u uw persoonlijke map) en klik vervolgens in het linkerdeelvenster op Bibliotheken.

2.      Klik in Bibliotheken op Nieuwe bibliotheek op de werkbalk.

3.      Typ een naam voor de bibliotheek en druk vervolgens op Enter.

Als u bestanden naar een bibliotheek wilt kopiëren of verplaatsen of bestanden in de bibliotheek wilt opslaan, moet u eerst een map in de bibliotheek opnemen om op te geven waar bestanden moeten worden opgeslagen. Deze map wordt automatisch ingesteld als de standaardlocatie voor opslaan voor de bibliotheek. Zie Mappen in een bibliotheek opnemen en Een bibliotheek aanpassen voor informatie over het opnemen van mappen en het instellen van de standaardlocatie voor opslaan.

Mappen in een bibliotheek opnemen

In een bibliotheek wordt inhoud uit verschillende mappen verzameld. U kunt mappen uit verschillende locaties in dezelfde bibliotheek opnemen en de mappen in die mappen vervolgens als één verzameling weergeven en ordenen. Als u bijvoorbeeld bepaalde afbeeldingen op een externe harde schijf hebt opgeslagen, kunt u een map van die harde schijf opnemen in uw bibliotheek Afbeeldingen. U hebt dan in de bibliotheek Afbeeldingen toegang tot de bestanden in die map wanneer de harde schijf is aangesloten op uw computer.

Het navigatievenster met de bibliotheek Afbeeldingen en drie daarin opgenomen mappen

Zie Bibliotheken: veelgestelde vragen voor meer informatie over de typen mappen die u in een bibliotheek kunt opnemen.

 Een map op uw computer in een bibliotheek opnemen

1.      Klik op de knop Start en klik vervolgens op uw gebruikersnaam.

 Een map van een externe harde schijf in een bibliotheek opnemen

Zorg dat de externe harde schijf op uw computer is aangesloten en controleer of het apparaat door de computer wordt herkend. (Zie Apparaten installeren, weergeven en beheren voor meer informatie.)

 Een netwerkmap opnemen in een bibliotheek

U kunt een netwerkmap alleen aan een bibliotheek toevoegen als de map is toegevoegd aan de index of offline beschikbaar is gemaakt. Zie Bibliotheken: veelgestelde vragen voor meer informatie over het offline beschikbaar maken van netwerkmappen.

 Een map uit een bibliotheek verwijderen

Als u een bepaalde map niet langer in een bibliotheek wilt volgen, kunt u de map uit de bibliotheek verwijderen. Als u een map uit een bibliotheek verwijdert, worden de map en de inhoud ervan niet verwijderd uit de oorspronkelijke locatie.

 

1.      Klik op de taakbalk op de knop Windows Verkenner .

2.      Klik in het navigatievenster (het linkerdeelvenster) op de bibliotheek waaruit u mappen wilt verwijderen.

3.      Klik in het bibliotheekvenster (boven de lijst met bestanden) naast Inclusief op Locaties.

4.      Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op de map die u wilt verwijderen, klik op Verwijderen en klik vervolgens op OK.

1.      Klik op de taakbalk op de knop Windows Verkenner .

2.      Ga op een van de volgende manieren te werk:

o    Klik in het navigatievenster (het linkerdeelvenster) op Computer en ga vervolgens naar de netwerkmap die u wilt opnemen.

o    Klik op het pictogram links van de adresbalk, typ het gewenste pad in het netwerk, druk op Enter en ga vervolgens naar de map die u wilt opnemen.

3.      Klik met de rechtermuisknop op de map, wijs In bibliotheek opnemen aan en klik vervolgens op een bibliotheek.

Opmerking

o    Als de optie In bibliotheek opnemen niet wordt weergegeven, is de netwerkmap niet geïndexeerd en niet offline beschikbaar.

1.      Klik op de taakbalk op de knop Windows Verkenner .

2.      Klik in het navigatievenster (het linkerdeelvenster) op Computer en ga vervolgens naar de gewenste map op de externe harde schijf.

3.      Klik met de rechtermuisknop op de map, wijs In bibliotheek opnemen aan en klik vervolgens op een bibliotheek.

Opmerking

o    Mappen op verwisselbare media (zoals cd's en dvd's) en op bepaalde USB-flashstations kunt u niet in een bibliotheek opnemen.

2.      Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt opnemen, wijs In bibliotheek opnemen aan en klik vervolgens op een bibliotheek.

16:59 Gepost door Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: windows 7, bibliotheken, functies |  Facebook |

Commentaren

geen bibliotheken Na upgrade van Vista naar W7 zie ik nergens de mogelijkheid om bibliotheken toe te voegen of te wijzigen. In verkenner komt het hoofdstuk bibliotheken niet voor, en in WMP kan ik dus ook geen bibliotheken toevoegen.

Gepost door: J. de Vries | 03-11-09

Bij het opstarten van Win 7 komt start automatisch ook het venster van de bibliotheken op. Kan ik dat ergens uitschakelen?

Gepost door: Wim | 07-11-09

Dit artikel is nog veel leuker!!
http://www.oostdam.info/index.php/sectie-blog/42-vista-enwindows7vragen/201-windows-7-hernoemen-navigatievenster-namen
Staat ook nog een echt goed artikel op hoe je wel simpel de namen aan kunt passen!

Sukses allemaal!

Gepost door: Ben | 02-09-10

Hallo,

ik heb een probleem met mijn bibliotheek. Gedurende 5 jaar lang ben ik bezig geweest met het ordenen van mijn muziek (verschillende mappen, genre, enz....). Gisteren heb ik een programma gedownload dat mij voorstelde om mijn bibliotheek op te nemen in zijn werking (bearshare).
Al mijn muziek is daardoor (in de map muziek) ondergebracht in anderen mappen.

Ik word gek, heb al vanalles geprobeerd om he terug in orde te krijgen maar niets werkt (system restore,...)

Kan iemand mij helpen?

groeten

Greg

Gepost door: Greg | 03-03-11

De commentaren zijn gesloten.